Stephen uit Stadskanaal bespaart energie met gratis zonnepanelen

Stephen Donkers uit Stadskanaal kreeg zes zonnepanelen en hoefde daar niet voor te betalen. Hij kreeg namelijk 3500 euro subsidie om energie te besparen vanuit de gemeente Stadskanaal. Bespaarcoach Herman hielp hem met het aanvragen van deze subsidie.

"Hij kwam in december bij mij aan de deur tijdens een van de acties van Jouwbespaarcoach. Hij vroeg me waarom ik nooit reageerde op de brieven van de gemeente, over zonnepanelen. Mijn antwoord was simpel: ik kan die dingen gewoon niet betalen. Maar toen vertelde hij me over de verschillende subsidies die er zijn," vertelt Stephen. "In eerste instantie vertrouwde ik het niet helemaal, maar Herman kwam heel betrouwbaar over. Dus  toen heb ik contact opgenomen met de gemeente om te kijken of ik in aanmerking kwam voor die subsidie." 

Subsidie aanvragen
Samen met Herman werden er berekeningen gemaakt en al snel werd duidelijk dat het plaatsen van zonnepanelen een optie was. "We hebben toen samen de subsidie aangevraagd," legt Stephen uit. "Het mooie was dat het uiteindelijk helemaal gratis was, omdat de begroting overeenkwam met de subsidie van 3500 euro. Ik wilde eigenlijk zeven panelen, maar mijn meterkast moest ook aangepast worden. Dus toen hebben we het bij zes panelen en een nieuwe meterkast gehouden. De begroting kwam uit op 3700 euro, maar door korting van het installatiebedrijf werd dat 3500 euro. Zelfs als die salderingsregeling afgelopen is, dan verdien ik er alsnog op. Ik heb geen energiekosten meer. Het zou ongeveer 600/700 euro op jaarbasis moeten schelen. Dus 50 euro per maand. Als de zon goed schijnt tenminste!”

Blij met de gratis hulp 
Stephen is blij met de hulp die hij heeft gekregen. "Ik ben echt dik tevreden met de ondersteuning van Herman. Hij was altijd goed bereikbaar via e-mail of telefoon, en daarnaast is hij ook nog eens een heel leuke kerel." 

Voor anderen met een kleine portemonnee heeft Stephen een duidelijk advies: "Ik zou zeker aanraden om contact op te nemen met Jouwbespaarcoach. Alles is bij mij heel netjes aangelegd. Op de vliering ziet alles er keurig uit, de omvormer is professioneel geplaatst. Het ziet er allemaal heel mooi en verzorgd uit."

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Bijvoorbeeld met het aanvragen van offertes en subsidies voor isolatie. Deze hulp is gratis. Je zit nergens aan vast.

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb jij gratis hulp nodig bij kleine energieklussen? Maak dan een afspraak met de Klusbus.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?