Mirjam isoleerde haar hele huis voor maar 200 euro

Dankzij de Bespaarcoach maakte Mirjam uit Pekela dit jaar grote stappen om haar huis energiezuiniger te maken. Ze maakte zich zorgen om de stijgende gasprijzen en hoge energierekening. Daarom belde ze met de gemeente Pekela voor hulp. Zo kwam ze in contact met Bespaarcoach Robin. Hij hielp haar met het aanvragen van subsidies en offertes voor isolatie en zonnepanelen.

In het begin had Mirjam zo haar twijfels. Ze kon bijna niet geloven dat ze haar hele huis kon isoleren voor zo weinig geld. “Robin stelde mij gerust en legde uit wat er allemaal mogelijk was. We begonnen met het isoleren van de spouwmuur en lieten daarna 14 zonnepanelen installeren op ons dak. Daarna hebben we ook dak- en vloerisolatie laten aanbrengen. Door verschillende subsidies hoefden we maar 200 euro zelf te betalen.”

Hulp van de Bespaarcoach
Mirjam vertelt dat het gezin met drie kinderen graag wilde besparen op energie, maar dat zij niet wisten hoe. “Het is geen onwil, het is allemaal gewoon erg duur. We willen graag meedoen, maar we moeten keuzes maken. Het is fantastisch dat je daarbij geholpen wordt. Zonder Robin had ik niet geweten dat dit allemaal kon. Ik heb mijn ouders en broertje ook verteld over de Bespaarcoach en zij hebben nu ook zonnepanelen. Hopelijk ontdekken steeds meer mensen dat ze geholpen kunnen worden.” 

Besparingen in de toekomst

De isolatie en zonnepanelen zijn nog maar net geïnstalleerd, dus Mirjam weet nog niet precies hoeveel ze per maand bespaart op haar energierekening. Maar ze is heel tevreden over de hulp van de Bespaarcoach. “Het was erg prettig om hulp te krijgen bij het regelen van de subsidies en offertes. Robin reageerde ook heel snel op mijn vragen via de mail of telefoon. Hij kwam soms zelfs na werktijd langs, zodat mijn man ook met hem in gesprek kon gaan. Het is heel fijn dat er hulp is voor werkende mensen, die het vaak toch allemaal zelf moeten doen. ” 

* De echte naam van Mirjam is bij de redactie bekend.

Bespaar ook geld en energie!

Wil jij ook energiezuiniger wonen en geld besparen? Onze Bespaarcoaches helpen graag. Dit is gratis!

Maak een afspraak Wat doet een Bespaarcoach?

Hulp bij kleine energieklussen?

Heb je nog radiatoren waar geen radiatorfolie achterzict? Of hulp nodig bij het dichten van kieren en naden? Maak een afspraak met de Klusbus. Het materiaal en het werk is gratis.

Maak een afspraak Wat doet de Klusbus?