Ook Geert kon nóg meer besparen

Geert Siemons uit Stadskanaal is al jaren bezig met energiebesparing. Hij begrijpt dat zelfs kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken en wil bijdragen aan een energiezuinigere toekomst. Hoewel hij al zonnepanelen en een pelletkachel had geïnstalleerd, was Geert nieuwsgierig naar wat nog meer mogelijk was om energie te besparen.

Hij besloot een gesprek aan te gaan met Energiecoach Tanne. Samen keken ze wat nog kon binnen Geerts huis, van aanpassingen tot bewust omgaan met energie. "Het bleek dat ik al behoorlijk goed bezig ben. Dat was natuurlijk een enorme opluchting." Ondanks dat Geert alles al doet om zo veel mogelijk te besparen. Ontdekte hij tijdens het gesprek nog een handige bespaartip: radiatorfolie. '' Daar had ik eigenlijk nooit aan gedacht. Maar het is een makkelijke oplossing, waar je best veel mee bespaart.''

Handige bespaartip

Volgens Tanne is radiatorfolie iets wat wel vaker over het hoofd wordt gezien. ''Radiatorfolie is handig om te gebruiken om je huis warmer te houden. Soms staan de radiatoren in je huis tegen een muur aan of bij een raam. Hierdoor kan de warmte van de radiator ontsnappen naar buiten, en dat is zonde. Radiatorfolie helpt dit te voorkomen. Als je radiatorfolie aanbrengt, blijft de warmte binnen in je huis en wordt het lekker warm. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je geld op je energierekening.''

Nog meer warmte voor minder geld

Een andere handige tip is om ervoor te zorgen dat je gordijnen of raambekleding niet over de radiatoren hangen. Als de warmte van de radiator wordt geblokkeerd door gordijnen, kunnen ze hun werk niet goed doen en wordt je huis minder goed verwarmd. 

Altijd blijven zoeken

Geert is blij dat hij nog toch nog een manier heeft ontdekt om energie te besparen. "Het is altijd goed om te blijven zoeken naar nieuwe manieren. Zelfs als je denkt alles al te doen. Dat is niet alleen goed voor de toekomst, maar vooral voor de portemonnee."

Energiecoach Tanne
Energiecoach Tanne

Wat zie jij over het hoofd?

Benieuwd naar de acties die jij kan ondernemen om flink geld te besparen? Maak een afspraak met de Energiecoach. Samen lopen jullie je woning door en wordt er gekeken naar wat mogelijk is. 

Maak meteen een afspraak Meer over de Energiecoach

Hulp nodig bij folie?

Zelf ook besparen met radiatorfolie of andere kleine energieklussen. Maar lukt het niet helemaal zelf? Maak dan een afspraak met de Klusbus. Deze komt gratis, met het materiaal, bij jou thuis en past het toe.

Klushulp van de Klusbuss Wat doet de Klusbus?